HOME
BENVINGUTS
CURRÍCULUM
REPERTORI
ÀUDIO
VÍDEOS
GALERIA
PREMSA
CASAMENTS
CLASSES
CONTACTE
LINKS
rm10

 

  castellano english       

Currículum
 
Rosa Maria Ribas JuncosaNascuda a Barcelona on estudià la carrera de música, va realitzar els estudis de cant sota la càtedra de la professora Elisa Jàvega
. Paral·lelament, participà en els Cursos Internacionals d’interpretació d’Òpera Italiana amb els mestres Gino Bechi i Ettore Campogalliani. També participà en les Masterclass que oferia aleshores el gran tenor Alfredo Kraus. Posteriorment marxà a Alemanya on continuà amb la tècnica de cant i d’interpretació  amb la professora i cantant Ingrid  Strauss-Roth.


Els seus inicis professionals com a cantant els efectuà com a membre del Cor del
Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant les temporades 1982 a 1986, sota la direcció dels mestres Romano Gandolfi i Vittorio Sicuri, amb qui realitzà també algun petit paper solista.


Posteriorment, continuà la seva carrera professional a Alemanya on fou contractada com a solista durant cinc temporades pel Teatre d’Òpera de Koblenz. Durant els anys 1986 al 1991 hi interpretà rols principals d’òpera, entre els quals destaquen els de Mimi a “La Bohème” de Puccini, Comtessa Rosina a “Le Nozze di Figaro” de Mozart, Donna Elvira a “Don Giovanni” de Mozart, Sesto a “Julius Cäsar” de Händel, Lady Harriet, Martha a “Martha” de Flotow, Baronessa Freimann a “Der Wiltschütz” de Lorzing,  Undine a “Undine” de Hoffmann, Atalanta a “Odysseus auf Ogygia” d’Arp,  Betty Doxy a “Die Bettler-Oper” de Britten, Erika a “Schwarzer Peter” de Schultze, Der Hahn a “Das schlaue Füchslein” de Jánacék i Colombina a “Harlequinade” de Salieri, entre d’altres.


Acompanyada per l’Orquestra Filharmònica de Renània, treballà sota la direcció musical de James Lockhart, Hiroaki Masuda, Christian Kluttig i Klaus Arp, entre d’altres, i sota la direcció escènica de Wolfgang Poch, Andreas Baummann, Kurt Wilhelm,  Hannes Houska,  Guy Reinesch i Thomas Max Meyer, entre d’altres.


Des d’aleshores i fins ara, a Catalunya ha realitzat nombrosos concerts d’àries d’Òpera, Lied, Cançó, Oratori i Arie Antiche, acompanyada per músics i pianistes de prestigi com Ross Craigmile -acompanyant habitual-, Marco Evangelisti, Osias Wilenski, Helena Bayo o Montserrat Morral.


Cal destacar el concert-gala que oferí al Saló de Sant Jordi del
Palau de la Generalitat, en el transcurs del lliurament del “Premi Internacional Catalunya 1998” a Jacques Delors, en presència del príncep Felip de Borbó i el president Jordi Pujol, entre altres personalitats.


Ha cantat al Palau de la Música Catalana de Barcelona,  a l’Auditori Winterthur, al Palau de Congressos, al Teatre Principal, al Teatre Poliorama a la Sala Cultural Caja Madrid a Barcelona, a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat, al Teatre Fortuny de Reus i als Auditoris de Tortosa,  Igualada i Torroella de Montgrí. Al mateix temps, s’ha dedicat a la tasca pedagògica impartint tècnica de cant a diverses escoles de música com Allegretto i Musical Gershwin de Barcelona, Emma Calvo del Masnou i Centre d'estudis Musicals Ressò d'Alella.


Amb caràcter particular, ha ofert classes de cant a alumnes de l'Institut  del  Teatre de Barcelona. També va oferir un curs de perfeccionament de tècnica vocal per als cantants de la Coral Joia d’Alella. Actualment a Barcelona imparteix classes particulars de  tècnica de perfeccionament  per a  cantants.

anar al principi


Alfredo Kraus
 
amb Alfredo Kraus
rm14
Josep Carreras
Undine a "Undine" de Hoffmann
amb Josep Carreras
rm12
Mirella Freni
Sesto a "Julius Cäsar" de Händel
amb Mirella Freni
rm15

placido
amb Plácido Domingo
      Jaume Aragall

  Mimi a "La Bohème" de Puccini                  Tots els drets reservats

rm18

     © Rosa Maria Ribas. All rights reserved. | Avís legal |   castellano english 
 
RM50  rmu

Rosina a "Le Nozze di Figaro" de Mozart
            Undine a "Undine" de Hoffmann                                             amb Montserrat Caballé
amb Jaume Aragall